Holdturnering
 
Badminton er på trods af sin individuelle karakter også en utrolig stor holdsport. Vi deltager hvert år i ungdomsholdturneringen, hvor vores spillere dyster mod andre hold, som ligger omkring samme niveau. 
 
Vi sender mere info ud til medlemmer, når vi nærmer os holdturneringen. Er man begyndt til sporten efter september måned og ønsker at spille holdkampe, så bedes man skrive til info@aabenraabadminton.dk.
 
Holdturneringen er sådan organiseret, at man oftest spiller to individuelle kampe i holdkampen. Hver kamp tæller et point til den endelige score. Vinderholdet for 3 point. Taberholdet for 0 point. Spilles der uafgjort afgøres kampen i golden set, hvor vinderholdet får 2 point og taberholdet får 1 point. 
Deltagelse i holdturnering er baseret på en stor grad af frivillighed fra jer forældre. Vi har altid tilknyttet en holdleder, der er en engageret forældre, som oftest kan lidt af reglerne omkring holdturneringen. Men da det er et bøvlet job at være holdleder, hvis deltagerne ikke prioriterer holdturneringen, så bedes i om at notere alle datoerne lige så snart de er tilgængelige sådan, at holdlederen hurtigt og let ved, om man kan spille eller ej.
 
Der er som udgangspunkt ikke trænere med til holdturneringen, da alle trænere selv spiller holdkampe i samme weekend, og da der ofte er for mange hold til, at trænerne kan dække dem.
 
Holdturnering er et virkeligt godt sted at blive introduceret til at spille konkurrencebadminton, da man som hold hjælper hinanden, og hvor der ofte hygges med kage og frugt og lignende.